Doorlopend krediet afsluiten voor vakantie

Doorlopend krediet afsluiten voor vakantie

By | doorlopend krediet afsluiten

Doorlopend krediet afsluiten voor vakantie

Wilt u graag op vakantie, maar laat het budget dit op het moment niet toe? Dan kan een doorlopend krediet afsluiten voor vakantie een goede oplossing zijn. Zeker als u al in het vooruitzicht heeft dat u de lening op korte termijn weer volledig kunt inlossen. Geld lenen voor een vakantie wordt overigens door veel instellingen niet als verstandig beschouwd. Veel hangt af van de manier waarop u met uw doorlopend krediet.

Waar moet u rekening mee houden

Een doorlopend krediet afsluiten voor vakantie is niet altijd de beste keuze. Veel hangt of van het gebruik van uw lening. Als u verantwoord met de lening omgaat kan een doorlopend krediet afsluiten voor vakantie toch een goede oplossing zijn.
Waar u vooral rekening mee zou moeten houden is de terugbetaling van uw lening. Uw vakantie zal waarschijnlijk maar een aantal weken duren. Het is dan onverstandig om een lening af te sluiten waar u enkele jaren aan moet terugbetalen. Zorg er dus voor dat u uw lening voor de volgende vakantie alweer volledig heeft terugbetaald. Dit zorgt ervoor dat u na uw vakantie niet met een langdurige kater blijft zitten.

Doorlopend krediet aanvragen

Voordeel van het doorlopend krediet

Als u verantwoord omgaat met het doorlopend krediet voor uw vakantie kunt u natuurlijk ook voordelen hebben van uw doorlopend krediet. Belangrijk bij het doorlopend krediet afsluiten voor vakantie is dat u de lening snel weer terugbetaald. U kunt hetzelfde krediet dan nog een keer gebruiken voor een volgende vakantie. Of u kunt het krediet opzeggen. Net wat uw voorkeur heeft.
Voordeel van het geld achter de hand houden is natuurlijk dat u voor de volgende vakantie niet nog eens een lening moet afsluiten. U kunt gewoon hetzelfde krediet nog een keer gebruiken. Dat is het voordeel van een doorlopend krediet. U kunt direct uw doorlopend krediet online aanvragen.

Doorlopend krediet aanvragen

Zijn er andere mogelijkheden voor een vakantielening?

In het verleden zijn er veel aanbieders geweest voor aanbieders van “vakantieleningen”. Tegenwoordig is dit niet meer aan de orde. De vakantielening was destijds overigens ook vaak een lening met een veel te lange looptijd waardoor u nog jaren aan het betalen was voor uw vakantie.
Tegenwoordig stemmen we looptijd van de lening en het bestedingsdoel veel beter op elkaar af. U zult dat ook merken bij ons advies. Zorg ervoor dat de lening snel weer terugbetaald kan worden.

Leningen oversluiten met uw vakantielening?

Heeft u al meerdere leningen lopen? Dan kan het zo zijn dat het voordeliger is om uw krediet over te laten sluiten. Een doorlopend krediet oversluiten kan u namelijk veel geld besparen. Hierdoor kan u, bij wijze van spreken, misschien zelfs nog gratis op vakantie. Laat ons voor u kijken naar de mogelijkheden!

Minilening of een doorlopend krediet

Minilening of een doorlopend krediet

By | doorlopend krediet afsluiten, geld lenen

Minilening of een doorlopend krediet

Er worden in Nederland veel kleine leningen aangevraagd. Exacte aantallen zijn helaas niet bekend, maar uit het zoekvolume van Google kunnen we natuurlijk wel een goede inschatting maken. Er zijn volgens de gegevens van Google gemiddeld een kleine 1000 zoekopdrachten naar 1000 Euro lenen. En een ruime 200 naar 10.000 Euro lenen. Een klein bedrag wordt relatief veel aangevraagd. Waar kiest u voor? Een minilening of een doorlopend krediet? En vooral, waarom kiest u daarvoor?

Minilening

Om u wat meer inzicht te geven eerst even een aantal kenmerken van de leningen naast elkaar. De minilening is overigens een vorm van lenen die wij niet verstrekken en ook zeker niet willen promoten. Een minilening is namelijk niet echt een voordelig en goed product voor de consument. De toezichthouder AFM waarschuwt niet voor niets met enige regelmaat tegen dit product.

  • Maximale lening tot € 1.500,-
  • Wettelijke maximale rente
  • Binnen maximaal 62 dagen terugbetalen
  • Hoge bijkomende kosten tot wel 40% van het bedrag dat u wilt lenen

Doorlopend Krediet

Het doorlopend krediet is op doorlopend krediet afsluiten al uitvoerig aan bod gekomen uiteraard. Het doorlopend krediet is een leenvorm waarbij u te allen tijde boetevrij extra mag inlossen. Wanneer u wilt en zoveel als u wilt. Bij een doorlopend krediet heeft u een variabele rente op uw lening. Nog even overzichtelijk de kenmerken voor u op een rij:

  • Boetevrij extra inlossen wanneer u wilt
  • Geld lenen vanaf € 100,00 (restant in depot)
  • Geen afsluitkosten
  • Verantwoord lenen volgens de VFN normen om overcreditering tegen te gaan

Conclusie bij een minilening of een doorlopend krediet?

Wellicht overbodig gezien bovenstaande, maar als u verantwoord wilt lenen is er eigenlijk maar één keuze. Een doorlopend krediet afsluiten. Als u toch wilt gaan lenen raden wij u aan om het verantwoord te doen. Een minilening kan wellicht een tijdelijke oplossing voor een financiële uitdaging zijn, maar op de langere termijn zal het u waarschijnlijk alleen maar meer in de problemen gaan brengen. Geld lenen met een minilening is namelijk één van de allerduurste en meest onverantwoorde manieren van geld lenen.

Klantbelang staat nog onvoldoende centraal bij banken

Klantbelang staat nog onvoldoende centraal bij banken.

By | algemene informatie

Klantbelang staat nog onvoldoende centraal bij banken

Uit recent onderzoek van de AFM blijkt dat het klantbelang nog onvoldoende centraal staat bij de banken. Wat hiermee bedoeld wordt is dat de belangen van de consumenten nog niet altijd optimaal bediend worden. Ook bij een doorlopend krediet afsluiten stellen wij het klantbelang zoveel mogelijk centraal. Er zijn in het verleden hierin veel fouten gemaakt door veel partijen. Wij doen ons uiterste best om zoveel mogelijk lering hieruit te trekken en deze punten te verbeteren in onze eigen dienstverlening. Klantbelang staat nog onvoldoende centraal bij banken, maar hoe zit dit eigenlijk bij doorlopendkredietafsluiten.nl?

Waar gaat het mis?

Om te weten waarom de AFM oordeeld dat het klantbelang nog onvoldoende centraal staat moet u natuurlijk eerst weten wat er onderzocht is. Het volledige rapport kunt u hier lezen.
Opvallend is de laagste score op het beleid bij achterstanden. Indien u onverhoopt een achterstand op uw krediet zou krijgen handelen de banken dit onvoldoende correct af. Het gaat hierbij vooral om het zoeken naar de reden van de achterstanden. De banken zitten nu nog teveel op het standpunt dat “u gewoon moet betalen”.
Daarnaast wordt bij het verstrekken van de leningen volgens het onderzoek onvoldoende rekening gehouden met de kredietvormen en het product dat de klant wil aanschaffen. Zo wordt bij de financiering van een auto nog teveel een doorlopend krediet geadviseerd, terwijl in de meeste gevallen een persoonlijke lening een beter advies is.

Wat kan doorlopendkredietafsluiten.nl hiervan leren?

De onderzoeken van de AFM geven ons als Royaalkrediet altijd handvatten om onze dienstverlening nog verder te verbeteren. Uit dit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat kredietverstrekkers bij achterstanden ook nog eens dossierkosten en incassokosten in rekening brengen bij consumenten. Dit is echter niet toegestaan. Naast de kosten voor de vertragingsrente mogen er geen verdere kosten in rekening worden gebracht.
Dit is natuurlijk bij ons bekend. Maar niet bij alle consumenten, daarom nemen wij ook dit soort berichten graag eens op in onze nieuwspagina.
Daarnaast houdt het ons natuurlijk ook scherp om dergelijke berichten door te nemen. Als u een doorlopend krediet gaat afsluiten bij doorlopendkredietafsluiten.nl zult u al snel merken dat wij de klant in ieder geval wél centraal stellen.